Fantastiska fördelar med Citronmeliss

Fantastiska fördelar med Citronmeliss

Fördelar med Citronmeliss

Citronmeliss är en flerårig ört från mint familjen. Bladen, som har en mild citron arom, används i olika maträtter, som te och många gånger för att göra medicin. Speciellt bra för nerver när det handlar om matsmältning och tarm sjukdomar. Citronmeliss minskar även tillväxten av vissa virus och hjälper till med sömnproblem. Läs mer nedan.

Matsmältningsproblem:

Citronmeliss används för matsmältningsproblem, inklusive upprörd mage, uppblåsthet och gaser. Om ni har en mage eller dina tarmar är irriterad av någon orsak är det oftast på grund av känsliga nerver. En vanlig känsla är mat (fiber) som gnuggar mot tarmkanalen, vilket ni kan känna obehag av. Denna nervinstabilitet kan också utlösa illamående, aptitlöshet och en brådskande känsla av att gå på toaletten när du blir nervös. Citronmeliss är en gåva från naturen med lugnande bioaktiva fytokemikalier som lugnar nervreceptorerna i tarmen, vilket kan hjälpa dig med en mängd olika besvär.

Smärtor:

Bra mot de mesta smärtor, inklusive: menstruations kramper, huvudvärk och tandvärk.

Mentalt:

Citronmeliss innehåller kemikalier som har en lugnande effekt, speciellt bra för ångest, sömnproblem och rastlöshet. Citronmeliss används också för Alzheimers sjukdom, ADHD, en autoimmun sjukdom som involverar sköldkörteln (Graves sjukdom), svullna luftvägar, snabba hjärtslag på grund av nervositet, högt blodtryck, sår, tumörer och insektsbett.

Vid sömnlöshet är citronmeliss bra av sig själv eller tillsammans med andra ingredienser/örter, kan även förbättra längden och kvaliteten på sömnen hos friska människor och hos personer med sömnlöshet eller sömnstörningar.

Näringsämnen:

Extremt hög i spårmineraler, såsom bor, mangan, koppar, krom, selen och järn. Citronmeliss har också stora mängder makro mineralt kiseldioxid. Plus, att den hjälper kroppen att inte använda upp alla kroppens B12 reserver.

Citronmeliss är även anti-parasitisk, antiviral och antibakteriell och kämpar mot vissa virus. Citronmeliss är också en fantastisk ört för tonsillit, vilket är inflammation orsakad av strep bakterier. Dessutom detoxar citronmeliss levern, mjälten och njurarna, och hjälper till att minska inflammation, vilket gör den till en stjärna för att lindra infektioner i urinvägarna (UTI).

Herpes:

När citronmeliss appliceras direkt på huden, är det ett användbart växtbaserat medel för att behandla herpesviruset. Citronmeliss minskar generellt frekvensen och varaktigheten av utbrott. Hittills har de flesta forskare studerat effekten av citronmeliss på herpes labialis eller kalla sår.

Vid användning av citronmeliss extrakt i krämform, visar forskning att intervallet mellan herpesutbrott blir längre, läkningstiden förkortas och symptomen, såsom klåda och brännande känsla verkar minska. Samma resultat fanns även med citronmeliss eterisk olja.

Enligt olika källor verkar det som citronmeliss på herpes simplex virus är relaterade till dess antioxidantiska föreningar. Dessa inkluderar tanniner och polyfenoler. Det finns inga välkända biverkningar när du använder detta ämne, lokalt eller oralt.

Hur tar man Citronmeliss:

I mat och dryck används plantan för dess smakämnen. Smakar milt citron!

Plantan hittar ni i mataffären där du hittar färska kryddor. Underbart gott i efterrätter och som tex i min rå pasta sås.

Annars är det gott och enkelt att dricka te på Citronmeliss.


 

Referenser:

Anledningen till att mina patienter dricker maskros rots te dagligen

Anledningen till att mina patienter dricker maskros rots te dagligen

Sanningen om mejeriprodukter Del -3, Överaktiverad TOR enzym

Sanningen om mejeriprodukter Del -3, Överaktiverad TOR enzym