Fotograf Hans Wachner

Från det att jag var ett barn har jag alltid ifrågasatt kostens betydelse för hälsan. Jag har minnen från min mor talar om att vi människor är inte gjorda för att äta djur, att vi är växtätare. Då började mitt intresse för kostens betydelse, men min resa till Nutritionist/Näringsfysiolog är lång.

Det började under tonåren då jag fick diagnosen IBS och jag visste redan då att knapra mediciner inte är lösningen. Sedan dess har jag mixtrat med olika dieter och jag läste till mig de senaste rönen om kosten. Jag lärde mig att känna igen signalerna min kropp gav mig efter viss föda och några år senare blev jag symptom fri från IBS helt på egen hand. 

Jag har även haft vuxen cystisk acne, vilket var väldigt jobbigt då det var dagar jag inte ens kunde gå utanför dörren. Det gjorde fruktansvärt ont och det plågade mig i ca 5 år.

Under  mina studier som Näringsfysiolog fick jag dessutom ta ledigt i 6 månader på grund av utmattning. Det var dagar mina ben inte kunde hålla min kropp. 

Idag är jag läkt och jag har gjort det helt på egen hand med hjälp av kosten. Mitt mål i livet blev starkare än någonsin. Att hjälpa människor med sin hälsa. 

Innan mina studier som Nutritionist/Näringsfysiolog  ville jag känna på livet på ett annat plan. Jag reste jorden runt och arbetade på olika kryssningsfartyg. Det var fantasktiskt och väldigt lärorikt. Idag har jag varit i nästan 40 länder och i över 60 städer. Jag kan verkligen säga att jag har erfarenhet från olika kulturer när det gäller dess kost intag och hälsa.

En långsiktig utmaning att stärka levnadsvillkoren för att främja hälsa och förebygga sjukdomar är min framtid. Min passion har alltid varit att få människor att må bättre genom dem själva med ett naturligt förhållningssätt. Jag arbetar inte med kosttillskott eller andra onaturliga medel. Mitt antågande är naturen, att hjälpa dig med vad det har gett oss. Tillsammans kan vi läka inifrån och ut med hjälpmedel från naturen.

Vad är en Näringsfysiolog?

Jag ser sambandet mellan kost och hälsa, det vill säga näringslära. Näringslära är ett ämne som utifrån naturvetenskaplig bakgrund som knyter samman kunskap om kroppens hantering och behov av näringsämnen. Detta med hjälp av kunskapen om människans hälsa och matvanor. Utbildningen var på 4 år och jag läste ämnen som är naturvetenskapliga och behandlar ämnet utifrån molekylära, medicinska, epidemiologiska och folkhälsovetenskapliga aspekter.  Även, Ayurveda och Kinesisk medicin med örter ingick i utbildningen. 

Varma Hälsningar

Rebecca J

Mina tjänster och priser >>
Kontakta mig >>

Min praktik:

Kulinggatan 3

271 53 Ystad