Bästa dietplanen för att bli med akne naturligt!

Kopia av Vad betyder dina kroppssignaler.png

Detta inlägg innehåller annonslänkar från ClearLife.se och Grongava.se

Bästa dietplanen för vacker hy!

Hitta anledningen bakom din akne och lär dig om kosten som läker din kropp från insidan.

  • Är du förvirrad över hur du ska äta när du lider av akne?

  • Verkar det som att allt kan orsaka akneutbrott?

  • Beror aknen på dina hormoner?

De flesta tonåringar lider av akne, men idag lider fler och fler vuxna av akne. Detta orsakas mestadels av den västerländska kosten som är rik på enkla kolhydrater, fett och socker.

Många hälsoproblem är ett resultat av våra matvanor. Rätt kost kan läka många hälsoproblem, även akne. Jag har själv haft vuxen akne, med stora smärtsamma cystor och det var dagar då jag inte ens gick ut för att jag skämdes.

När jag lade om min kost till kosten som läker kroppen från insidan så slutade aknen nästan på en gång. Det var ett fantastiskt ögonblick, när jag upptäckte hur viktigt kosten är för en vacker hy.

Hudvårdsprodukter brukar inte fungera, då problemen härstammar från insidan. Nu kan du sluta lägga ner mängder av pengar på dyra hudvårdsprodukter med hoppet om att de ska fungera. Vad som kommer att fungera är vad du lägger på tallriken. Dessutom innehåller dessa produkter mängder av kemikalier som belastar flera av dina organ, tex din lever. En överbelastad lever kan skapa problem med hyn. Skapa inte denna onda cirkel, utan läk kroppen från insidan.

Idag skulle jag vilja presentera dig för den bästa kosten (enligt vetenskap, men också min egen erfarenhet) för hormonell akne som läker din tarm och balanserar dina hormoner naturligt.

Det finns många akne dieter där ute, men en antiinflammatorisk kost för akne går på djupet, vilket du kommer att förstå med min hjälp.

Du behöver inte alltid äta enligt den här dietplanen, men det är en bra början för att läka din hud. Med tiden kommer du att hitta vad som utlöser din akne, vilket leder dig mot att skapa en måltidsplan som passar dina behov.

Kopia av Vad betyder dina kroppssignaler.png

Bästa diet planen för vacker hy!

Kontakta mig för mer information

Listan nedan hittar du några gyllene regler på vad du bör tänka på vid akne

Ät massor av frukt och grönt

Ät massor av grönsaker för att minska inflammation i tarmen. Ett stort intag av frukt och grönt säkerställer ett optimalt intag av mineraler och vitaminer som hjälper till att läka din hud och förse din kropp med energi och näringsämnen. Detta ger dig även mängder av fiber som håller tarmen i trim och kroppens avfallsprodukter kan komma ut som de ska. Många som har problem med hyn är även förstoppade- de äter en fel sammansatt kost. Fibern hjälper även till att eliminera oönskade homoner från kroppen.

Viktiga näringsämnen för huden

Vitamin A, C, D, E och K är viktiga vitaminer när det gäller frisk hud. Jag rekommenderar denna multivitamin om du känner att du behöver mer näringsämnen än det du får genom kosten. När det gäller mineraler så är Zink och selen viktiga. Det bästa är att få alla vitaminer och mineraler från maten du äter, men ibland behöver kroppen lite extra hjälp till läkning och då kan tillskott vara en bra början.

Öka ditt kollagen naturligt

Vår kropps kollagenproduktion saktar ner när vi åldras. Vi ser tecken på åldrande, såsom rynkor, slapp hud och ledvärk på grund av svagare eller minskad brosk. Andra livsstilsfaktorer - som att äta en diet med socker, rökning, för mycket animaliskt protein, mättat fett och stora mängder sol exponering - bidrar också till att tömma kollagennivåerna.

Det har visat sig att kollagenrelaterade sjukdomar oftast uppstår genom en kombination av bland annat dåligt intag av kollagenrika livsmedel, näringsbrister och matsmältningsproblem som påverkar produktion (syntes) av kollagen.

För att öka ditt kollagen naturligt. Följ mina råd här.

Antioxidanter

Se till att du äter kosten som innehåller rikligt med antioxidanter, vilket hämmar cellernas åldrande. Färsk frukt, grönsaker och bär är de bästa källorna till naturliga antioxidanter.

Kombinera maten på rätt sätt

För bästa matsmältning är det viktigt att kombinera maten rätt för att minska på uppblåsthet, kramper och gaser. Då slipper du onödiga jäsningsprocesser i tarmen och du ökar även ditt näringsintag. Viktigast är det att inte kombinera frukt med din vanliga måltid. Fokusera på frukt på morgonen för bästa matsmältning.

Gluten

Gluten kan skapa irritation och inflammation om du har en känslig tarm eller om du äter för mycket av det (som i den västerländska kosten). Att utesluta gluten kan vara avgörande för din läkning från aknen.

Mejerivaror

Mejerivaror skapar mängder av hälsobesvär. Bland annat inflammation, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och även akne. Mejerivaror ska absolut undvikas om du vill läka din hy från akne.

Bearbetade livsmedel och restaurang mat

Färdigförpackade livsmedel och måltider som du får när du äter ute innehåller oftast allt det dåliga du inte bör äta: billiga raps- eller sojaoljor, socker, gluten, enkla kolhydrater, mättat fett. Detta kan skapa en mängd hälsobesvär.

Undvik att gå ut och äta. Att förbereda dina egna hälsosamma måltider kommer att läka din tarm, din hud och kommer även att rädda din plånbok ;).

Örter för akne

Vårt största organ, huden, är holistiskt betraktat som en reflektion av vår inre hälsa. Detta kan hjälpa dig att leda till de örter som är bra mot olika hudproblem. Det finns många örter som är bra för huden. Bland annat nässlor och maskros är bra. Fler örter finner du i E-boken.

Nässlor- nässlor är ett bra val vid kroniska hudproblem som är envisa och svåra att behandla. Det är även en sammandragande ört för att minska inflammationen i tarmen, efter irritation eller infektion.

Maskros- Denna ört är bra mot många hälsobesvär. En av dem är att den hjälper kroppen att hantera hormoner efter graviditet. Bra vid hudbesvär inklusive akne och cystor. Även bra vid tillstånd som reumatism genom att minska inflammation.

Bästa dietplanen för vacker hy!

Vill du läka dig från akne en gång för alla? Med min hjälp lär du dig om kosten för vacker hy:

  • Kosten som läker och ger fin strålande hy

  • Kosten du bör undvika

  • Balansera dina måltider utan att räkna kalorier

  • Örter för bättre läkning

  • Recept (frukost, lunch och middag)

  • Med mera…