Balansera dina hormoner naturligt med hjälp av kosten

Det bästa sättet att ta hand om våra kroppar är att tillsätta rent bränsle i motorn. Och det bästa bränslet som vi har tillgång till är hälsosam mat, maten vi är designade för att konsumera.

Många av de mest jobbiga hälsoproblemen har enkla lösningar, som viktuppgång, infertilitet, PMS, diabetes, sköldkörtelproblem, akne, värmevallningar och många fler hälsoproblem som alla är relaterade till födan vi konsumerar. 

Maten vi konsumerar förändrar våra hormoner, vare sig du vill tro på det eller inte

Dina hormoner styr hur dina organ fungerar. Som en orkester med högt tempo eller en orkester med sakta lugn melodi. Dina hormoner styr din ämnesomsättning, förändrar ditt humör, kontrollerar produktionssystemet och påverkar hur du bär på fettet. Även hudproblem och det tunna håret på ditt huvud. 

Du kan balansera dina hormoner med kosten du äter. Ditt hormonella system reagerar på förändringar i din kost och av de hälsoproblem som orsakas av hormoner. Detta kan bli behandlat med ett smartare kost val och din hälsa kan förändras relativt snabbt.

Med rätt kost kan tex:

  • Menstrautionskramper försvinner den första månaden

  • Fertilitet återställd inom några månader

  • Diabetes förbättras inom enbart några dagar

Vi är alla olika men det finns några saker som vi alla har:

Östrogen och testosteron - de kvinnliga och manliga hormonerna kan skruvas upp eller ner på grund av maten du äter. Dessutom, påverkar dessa fertiliteten både hos män och kvinnor, liksom en kvinnas menscykel, klimakteriebesvär och risken för vissa cancerformer.
Insulin- är hormonet som är i obalans vid diabetes. Dessutom, har hormonet även svårt att göra sitt jobb med kvinnor som har PCOS. Med rätt kost, insulinet kan göra sitt jobb.
Sköldkörtel funktion- flera studier visar att kosten har ett inflytande på sköldkörteln, vilket påverkar vikten, humöret, hårets och hudens spänstighet och många andra aspekter av hälsan.

För män: Erektil dysfunktion-Det finns hälsosammare lösningar än att ta till pillret då detta hälsoproblem är helt kostrelaterat och gör man inget åt problemet så är du närmare hjärtproblem inom 2-3 år.

Det finns en koppling mellan maten du äter och kroppens östrogennivåer

  • Animaliska produkter och tillsatta oljor ökar nivåerna av östrogen i kroppen.

  • Studier har visat att kvinnor som förändrade fett- och fiberhalten i sina måltider minskade på tex östradiol nivåerna med 10 till 25 procent.

  • Undvik mejeriprodukter för att balansera dina hormoner. För att kossan ska kunna utveckla mjölk, blir kossan artificiellt inseminerad varje år. Under deras 9 månaders graviditet, producerar kossan östrogen som kommer in i mjölken. När mjölk tillverkas till ost koncentreras östrogen. Du får alltså i dig östrogen genom mejerivarorna du äter.

  • Om det är för mycket östrogen i blodet tjockas livmoderslemhinnan mer än det borde och skapar mer prostagladiner och resultatet är mer menstrautionskramper.

Jag vill lära dig hur en kost med ett högt fiber innehåll och en kost med mindre fett kan få dina hormoner till en hälsosammare nivå, vilket kan hjälpa kvinnor som kämpar med många hormonrelaterade problem.

Våra kroppar, särskilt kvinnokroppar, tar mycket skuld och skam. Tidigt i historien anklagade läkare kvinnors hormoner för att göra dem "galna". Denna inställning till din egen kropp kan vara skadlig. Jag uppmuntrar dig att fira din kropp! Hitta något att vara tacksam för om din kropp, oavsett om det är förmågan att sitta upp och gå ur sängen, gå en promenad eller springa ett maraton - din kropp har fantastiska förmågor. Om du kämpar med din hälsa, ha hopp om att din kropp kan läka och lita på att den kommer att läka när den får den näring den behöver!

Balansera dina hormoner naturligt med kosten

Om du vill lära dig att känna igen de verkliga orsakerna bakom kroppens symtom, så vill jag lära dig detta i kursen “Balansera dina hormoner naturligt med kosten”.

Jag har tillverkat en kurs som är på 4 veckor där du får lära dig orskaken till dina hormonproblem och hur du ska äta för att balansera dina hormoner naturligt, med hjälp av kosten.

Kursen ger dig steg-för-steg-vägledning för att förstå vad som ligger till grund för många hälsoproblem samt praktiska tips för hormonbalansering.

Jag ger dig en djupare titt på hur kroppen kan reparera sig själv och det hormonella sambandet mellan kost och tillstånd som akne, diabetes, endometrios, värmevallningar som följer med klimakteriet och många andra symtom.

Kopia av Kopia av Vattenmelon (4).png

Balansera dina hormoner naturligt med kosten

4 veckors kurs