Hur gör man en kaffe lavemang och varför?

Hur gör man en kaffe lavemang och varför?

ALLT OM KAFFE LAVEMANG

 

Först varför??? Detta har med att rena levern. Så först vill jag berätta om varför vi behöver rensa levern. I dagens samhälle är vi i kontakt med mera gifter än vad vår lever kan ta hand om. Många av dessa gifter kommer från maten vi äter och dricker, gifter från vår förorenad miljö, droger, vattenföroreningar, bekämpningsmedel, konserveringsmedel, receptbelagda läkemedel och fluoride. Dessutom, om maten vi äter inte bryts ned ordentligt, socker börjar jäsa och protein putrefies eller ruttnar, vilket sedan absorberas i levern som toxiner inom tunn- och tjocktarmen. Detta är en vanlig bidragande orsak till ohälsa. Alla gifter absorberas i levern. Så visst, att göra en kaffe lavemang kanske inte känns “naturligt”, MEN naturligt är inte heller mediciner, fluor, avgaser, rengöringsmedel mm. Vi behöver många gånger hjälpa dagens lever med örter eller lavemang då en överaktiv lever kan ge hudåkommor som akne och vissa sjukdomar och cancer.

Lavemang är en gammal form av hydroterapi (behandla sjukdomar med vatten). De har använts i hundratals år för rengöring av tjocktarmen. Syftet med lavemang är att ta bort gifter som har ackumulerats i levern och för att avlägsna fria radikaler från blodomloppet.

Jag har genomfört lavemang i över 2 år och ärligt talat älskade jag det! Vad är inte en känsla av total renhet. Min resa till den första lavemangen var lite lång dock. Hade hört från många om beroende, inte “naturligt” och helt enkelt skadligt. Men jag är fortfarande i liv. Hade jag alltid lyssnat på andra människor hade jag inte varit vegan idag heller. Det finns alltid någon som har något att tillägga utan några som helst bevis. Så jag är fortfarande vid liv och min mage och hy fungerar bättre idag och jag har inte blivit beroende. I dagens samhälle då vi utsätter våra kroppar med onaturliga påfrestningar behöver vi hjälpa kroppen med några “onaturliga” hjälpmedel för att rena oss från insidan. Jag genomförde inte lavemang för att rena min tarm (vilket hjälper också) men jag gjorde det för att rena min lever. Hmm…det låter konstigt? Hur kan något som förs in i rumpan rena levern?

(Idag 5 år senare genomför jag inte kaffe lavemang längre. Min hälsa är på topp och min tarm fungerar som den ska. Det var inte kaffe lavemanget som gjorde mig frisk från mina gamla symtom utan rätt kost. Har du parasiter eller andra hälsoproblem, ber jag er att kontakta mig så att jag kan hjälpa dig med din hälsa med hjälp av kosten och örter. Kaffe lavemang är väldigt stressigt för levern och inget jag idag rekommenderar att göra en längre tid)

Så här går det till!

I kaffet finns det ämnen som Teobromin, Teofyllin och koffein som ökar flödet av galla, vilket innehåller gifter. Kaffet stimulerar också en viktig avgiftnings enzyme (glutation S-transferas) som finns i levern, denna enzym vidgar gallgångarna och ökar flödet av galla. Dessutom så reagerar denna enzyme med fria radikaler (orsakar cell skada). Dessa ämnen blir lösa i gallan och gallan med dessa gifter “skiter’  du helt enkelt ut efter ett avslutat lavemang. Dessutom kaffe lavemang ökar peristaltiken som hjälper till att tömma tarmen.

Detta är en extrem detox for levern. Cancer patienter har ofta visats ha en lever med för mycket gifter och dessa patienter genomgår lavemang upp till 6 gånger om dagen! (Gearson Institute) Jag har aldrig gjort sa många på en dag. Jag började mina lavemang äventyr då jag försökte hitta en lösning till min vuxen akne. Jag började med lavemang 1 gång om dagen i ca 2 månader, sedan blev det färre lavemanger. Idag 5 år senare gör jag inte lavemang längre.

Jag har fått vänner och pojkvän intresserade av denna speciella detox metod. Det är enkelt för efter den första lavemangen känner man redan en stor förbättring i sin hälsa! Bara efter en gång får du mer energi och en speciell tom känsla i tarmen som känns som en extrem renhet. Hyn får dessutom mer lyster!  Det tog min pojkvän ett år att testa för första gången. Jag tvingade aldrig honom utan jag gjorde mina vecko lavemang som vanligt och han frågade alltid hur det gick och någon gång ibland fick jag en speciell fråga om lavemang mm. Min Calvin har alltid tyckt att lavemang är onaturligt, men humoristiskt säger han det och skrubbar köket med starka bekämpningsmedel och använder doft essenser som går på el. Hahaha! Mycket giftigt! (han har slutat med det idag)

Så en dag hade vi en fika med en av Calvins vänner. Och det visade sig att han och hans flickvän gör lavemang en gång i månaden. Detta är en stor kille, bodybuilder typ. Ser inte ut som typen som gör lavemang!  (inte för att det finns en typ ;) ) Man vet aldrig vad folk gör bakom stängda dörrar! Haha.  Jag tror att det gjorde att Calvin kände att det var dags for han att testa också. Han visste ju hur mycket jag älskar mina lavemang och nu gör hans vän det också! Calvin köpte sitt eget lavemang kit och några dagar senare låg vi båda på golvet med en slang upp i rumpan! Vi hade kul. Calvin hade inte tejpat riktigt hårt och tajt där slangen möter catheter. Så kaffe vattnet började komma ut i ett hål och ut på golvet istället för Calvins rumpa!!! Jag fick lov att ställa mig på mina knän med min egna slang i rumpan och lägga mig över honom sa att jag kunde komma åt hans slang och hjälpa med att täcka igen hålet igen! Hahah du borde ligga still när du gör lavemanget, inte stå på knä och grejja runt! Hahaha Jag tror efter detta så har vårat förhållande gått upp i en nivå ;)

Men allt gick ändå bättre än vad jag trodde. Calvin kunde hålla lavemanget i hela 15 min! vilket kan vara svårt första gången. Jag kommer ihåg min första lavemang kunde jag bara hålla i 7 minuter. Men vi är alla olika. Calvin mådde bra efteråt, inga konstigheter alls. Men det som var otroligt var att samma natt bajsade han ut en lång parasit!! Extrem lycka!! Mer om parasiter i tidigare blogg post.

Hur går lavemanget till?

1.   Först hitta ett bra ekologiskt kaffe och ett lavemang utrustning. Hinken bör vara genomskinlig så att du ser att du tömmer vätskan.

2.   Koka upp 1 liter vatten (filtrerat) och tillsätt sedan 3 matskedar kaffe och låt det sjuda under lock i 15 min.

3.   Låt lösningen svalna till kroppstemperatur. Låt det inte bli för kallt då du kommer att frysa medans du gör lavemanget och se till att det inte ar hett. Du vill inte bränna rumpan det första du gör ;)

4.   Sätt ihop lavemang utrustningen. Slangen kopplat till hinken och sedan kateter kopplat till slangen med tejp!!! Det är catheter som förs in i din rumpa. Se till att den genomskinliga slangen är låst!

5.  Sila kaffet i hinken. I hinken bör det bara vara kaffe vatten. Inga rester från kaffet bör finnas där! Du kan använda en kökshanduk eller en nötpåse för silningen. 

6.  Sätt hinken på toaletten (det är en bra höjd, för högt och kaffevattnet går för snabbt in i din kropp)

7.   Lägg dig på din högra sida i fosterställning på en handduk och smörj catheter med linfröolja eller hemp olja.

8.  För sedan in catheter in i din rumpa, försök att införa den hela vägen. 20 30 cm. Andas!

9.   När hela catheter är införd släpper du låset och kaffe vattnet börjar röra sig till din rumpa. Andas, se till att hela 1 liter går in i din rumpa. När hela hinken är tom låser du trycket så inte vattnet går tillbaka in i hinken. Dra inte ut slangen! Använd den som en plugg (Om du har köpt stål hinken går det bra att lyfta upp hinken och kolla att du har tömt hinken). 

10.   Ställ klockan på 15 min. ligg still på din högra sida och slappna av. Läs en bok eller lek med din telefon.

11.   Det kommer kännas att du vill bajsa. Men här gäller det att hålla sig i 15 min. Ju längre du håller desto bättre.

12.   Efter 15 min sätter du dig på toaletten, dra ut slangen och slappna av. Försök att inte trycka ut det. Det tar sin tid. Det hjälper att massera sin mage här.

Lycka till!

Att tänka på:

Goda bakterier

Det är viktigt att förstå att vi har goda bakterier i tarmen och vissa skiter vi ut när vi gör denna lavemang så vi behöver fylla på med goda bakterier igen så vi inte orsakar dysbios (en mikrobiell obalans i matsmältningssystemet). Både pre and probiotik (goda bakterier) är viktiga och fiber! Mer info om de goda bakterierna i ett tidigare blogg post.

Koffein

Vissa personer kan känna av Koffein. Calvin dricker inte kaffe och är inte van vid koffein men ändå kände han inget “rus”. Jag känner av ruset efter varje lavemang. Men det har aldrig oroat mig. Kaffe lavemang är inte som att dricka kaffe vilket i sin tur inte är bra för kroppen och på frestar levern. Skulle du känna att ruset är för mycket, använd bara 2 matskedar kaffe nästa gång. Ett tips, gör inte lavemang en sen eftermiddag eller kväll, kan bli lite svårt att somna.

Varför hålla i 15 min?

Under 15 min går kroppens hela blodtillförsel genom levern 4-5 gånger och gifter plockas upp från vävnaderna. Så lavemang fungerar som en form av dialys av blod tvärs över tarmväggen. Blodet går igenom levern varje 3 minut. Så försök att alltid hålla i minst 3 min….6 min….9 min…osv.

När på dygnet?

Jag rekommenderar att göra lavemang innan frukost på morgonen efter din första bajs tömning. Då har du inget i tarmen som kan vara till besvär och du har heller inget i magen. Men se till att du har druckit mycket vatten innan! Minst 1 liter. Annars kan kroppen absorbera kaffe vattnet. Det är de sista du vill.

NI kan beställa det perfekta lavemnagskitet här

Som sagt, jag rekommenderar att du kontaktar mig först innan du genomför detta. Oftast räcker det med en strikt kost under en tid för att läka kroppen.

Lycka till och hör av er om ni har några frågor!

Rebecca

 

 

 

Kan man förhindra eller bli av med Högt Blodtryck genom kosten?

Kan man förhindra eller bli av med Högt Blodtryck genom kosten?

Har du gått på protein myten?

Har du gått på protein myten?