Kan vi äta för mycket frukt?

Kan vi äta för mycket frukt?

KAN VI ÄTA FÖR MYCKET FRUKT?

Dina celler och din hjärna behöver glukos, enkla sockret som din kropp bryter ner mat och den primära energikällan för mental och fysisk aktivitet. Människan kan inte fungera utan glukos, sockret  föder helt enkelt din hjärna, nervsystemet och dina celler.

Enligt den moderna matpyramiden, föreslås det att frukt innehåller för mycket socker. Hmmm vilken myt! Man kan inte tro att allt socker är dåligt! vad för socker hittar du i naturen? frukt... du kommer inte att få en "spike" i blodsockret eftersom frukt innehåller fiber. Det är socker som människan har mixtrat med som du ska hålla dig borta från som...hög fruktos sirap, vanligt bearbetat vitt socker, sucrose, laktos och andra sötningsmedel. Frukt gör inte dig sjuk och du går inte upp i vikt av frukt. Det är det ´andra´ bearbetade maten du blir sjuk av (Mer information om vad för mat du bör hålla dig borta från, kontakta mig).  Frukt har egenskaper som lugnar dina binjurar, stärker hela ditt endokrina system, reparerar ditt kärlsystem, renar din lever och ger energi för din hjärna. Det finns ingen annan föda som förbättrar så många kroppsfunktioner som frukt.

Fler experter idag rekommenderar nu mer frukt för fibern, vitamin- och mineralinnehållet. Frukt är en rik källa av kalium, vitaminer och mineraler, dietfibrer och många andra potentiellt aktiva föreningar, och innehåller lite natrium, fett och relativt få kalorier.
Begränsa dig inte, äta så mycket frukt du vill!

Jag och min man (vegansk bodubuilder) äter mycket frukt! En vanlig frukt konsumtion under en dag för mig är ca 10 bananer, 15-20 dadlar, bär, flera apelsiner, mango eller persimons ... beroende på säsong. Jag äter frukt till frukost, lunch och mellanmål. Och ibland äter jag frukt till middag. Jag skulle vilja säga att mitt fruktintag är ca 70% av den mat jag äter dagligen. Så jag äter mer än den rekommenderade dosen. 

Hjärtinfarkt och stroke

Enligt forskning som publicerades i New England Journal of Medicine, människor som äter färsk frukt de flesta dagar har en lägre risk för hjärtinfarkt och stroke än personer som sällan äter färsk frukt. Studien var en sju år gammal studie av en halv miljon vuxna i Kina där människor äter mindre frukt. Endast 100-gram frukt under en dag kunde kopplas till ungefär en tredjedel av risken för dödlighet i hjärt-kärlsjukdomar. Och denna studie utfärdades för både män och kvinnor. Så äter mer frukt!

Cancer

Det har gjorts flera studier angående frukt och cancer. Frukt skapar inte cancer! frukt är anti- cancer. Frukt kämpar cancer mer än någon annan föda. Många frukter är mycket kraftfulla och är bra på att minska cancercellernas tillväxt. En stor studie genomfördes under 2002 där de tittade på de 11 vanligaste frukterna i USA och de studerade deras effekt på levercancer. Med persikor, cancercell spridningen minskade med 10%. Bananer och grapefrukt saktade cancertillväxten med cirka 40%. Röda druvor, jordgubbar och äpplen gjorde ännu bättre. Citroner och tranbär var vinnarna med endast en liten dos minskade cancercellernas tillväxt. Så äta din frukt, och var inte rädd för att äta frukt som en måltid, vilket jag ofta gör.

Diabetes

Frukt skapar inte diabetes! Vissa läkare rekommenderar att begränsa fruktintag på grund av sockerhalten för personer med diabetes. Det har gjorts studier om detta. Försökspersoner med diabetes randomiserades i två grupper. En grupp åt två eller flera frukter per dag, och den andra gruppen fick inte äta mer än två frukter om dagen. Studien visade att gruppen som åt mer frukt hade ingen negativ inverkan på deras diabetes eller vikt. Patienter med typ 2-diabetes bör inte sluta äta frukt! 

Candida

Är du rädd för att äta mycket frukt eftersom du har hört att det kan förvärra dina candida problem? Dr. Douglas Graham bok, 801010 förklarar mer i detalj om candida. 
Detta är en mycket intressant ämne. Jag har hade problem med candida för några år sedan, innan jag blev vegan och den "normala" candida dieten fungerade inte. Det är intressant eftersom jag inte har hört att dieten fungerade för någon. Kosten till exempel, föreslår inga söta frukter. Det är nästan som att när du har haft candida problem du har det för evigt. Vilket inte är sant. 

Candida är alltid i vårt blod, vilket är normalt. Du vill inte döda den eftersom det skulle vara livshotande. Candida fungerar som ett skydd för din kropp och den blommar när det finns ett överskott av socker i blodet. När det finns ett överskott av socker, hjälper Candida att få ner blodsockret igen, till en icke-livshotande nivå. När sockret används av cellerna i kroppen, går candida snabbt ner till normala nivåer som det är tänkt. Men om du äter mycket mat med högt FETT innehåll, då går sockret inte till dina celler så fort som det borde. För mycket fett blockerar blodkärls väggarna och den normala metaboliska aktiviteten. Sockret kommer att förbli i blod omloppet och mata candida i stället för att mata de andra cellerna i kroppen. Det är då candida sprider sig och "äter upp" överskott av sockret och det orsakar problem med hälsan.

Om du har behandlat Candida problem, som normalt bara tar några dagar, så borde du kunna äta de mest naturliga som finns på jorden ... frukt. Så tänk på det ... hur kan något som är så naturligt som att äta frukt göra dig sjuk? Frukt är fyllt med näringsämnen och fiber. Så vad orsakar candida? Det är fett ... människor äter alldeles för mycket fett och förädlade livsmedel idag.

Om du inte tror det på detta, testa att äta mer frukt, det kommer inte att skada dig. Ät en fettsnål diet under några veckor och inga animaliska produkter (mkt fett). Inga nötter, avokado eller oljor. Ät mycket frukt och grönsaker. Du kommer genast att må bättre.

Hur mycket frukt är för mycket? Kan vi äta 10 frukter per dag?

Den rekommenderade dosen för fruktos är 50 g varje dag, varje frukt innehåller ca 10g. Hmm ... Jag äter alldeles för många frukter om jag ska lyssna på dessa rekommendationer. Citat från Harvard Health Letter, "Närings problem med fruktos och socker kommer när de tillsätts i livsmedel. Frukt, å andra sidan, är fördelaktigt i nästan alla mängder." Det är bra att höra! Har det någonsin funnits en studie på en hög frukt diet? Tack och lov ja!

Citerat från Dr. Michael Greger; "Sjutton personer instruerades att äta tjugo portioner frukt per dag. Trots den ovanligt höga halten av fruktos i denna diet,  rapporterades inga biverkningar för kroppsvikt, blodtryck, insulin och lipidnivåer (fett i blodet) efter tre till sex månader. En senare studie, sattes människor på en tjugo portioner av frukt om dagen för ett par en veckor, och inga negativa effekter på vikt eller blodtryck eller triglycerider, och en häpnadsväckande 38-punkt droppe i LDL kolesterol. Det fanns dock en bieffekt, om det kan kallas bieffekt.. Med tanke på de 44 portioner grönsaker de hade ovanpå all frukt, hade dom den största tarmrörelsen någonsin dokumenterats i en studie ". Vilket är underbart!

Så snälla ni, ät mer frukt. Vi är designade för att äta frukt och grönt. Håll dig borta från bearbetat föda och ät mer föda utan en ingredients lista.

Tips! ät inte frukt till din mat, speciellt blandat med fet mat och stärkelse. Då kan det uppstå gaser då din magen inte kan smälta ner dessa samtidigt. Ät frukt som mellanmål eller helt enkelt som ett mål ;)

Rebecca

 

Referenser:

 

Varför är ägg dåligt för hälsan?

Varför är ägg dåligt för hälsan?

Hur blir man av med parasiter?

Hur blir man av med parasiter?