Sanningen om mejerivaror Del 2 -tillväxt hormon

Sanningen om mejerivaror Del 2 -tillväxt hormon

Mejerier innehåller socker (laktos), animaliskt protein och mättat fett vilket utlöser IGF-1 i kroppen, och detta är starkt kopplat till flera cancerformer som visar varför mejeriproduker är mycket ohälsosamt. 

Vad är IGF-1?

IGF-1 är ett naturligt insulin liknande tillväxthormon som hjälper kroppens övergång från barndomen till  vuxen ålder. När kroppen slutför denna naturliga tillväxtperiod är höga nivåer av IGF-1 inte längre nödvändiga och överproduktion kan bli ohälsosamt. Obehandlad cellulär tillväxt och proliferation (vilket kan vara resultatet av för mycket IGF-1) kan leda till cancertillväxt.

Ett exempel: 

När du äter en mängd protein, reagerar din lever med WOW, titta på allt detta! Vad ska vi göra med allt protein? Vi kan inte bara slösa bort det, vi måste göra något av det.... Låt oss bara börja med att växa och kanske lägga till några extra tillskott på cellerna. Så din lever bestämmer sig för att börja pumpa ut IGF-1 och berättar till alla celler i kroppen, nu är det dags att växa och multiplicera. Spara ingenting, bli galen, se hur mycket överskott protein vi fick att jobba med!

Problemet är naturligtvis att några av de nya tilläggen kan vara tumörer. När du är vuxen är celltillväxt något vi vill sakta ner - inte accelerera. Målet bland folket idag är att upprätthålla ett tillräckligt men överdriven, omfattande proteinintag! väldigt farligt.

Alltså ni ska eftersträva att ha låga nivåer av IGF-1 som vuxen för att förbättra risken om ett cancerfritt liv.

Det finns studier som inte har funnit ett samband mellan total proteinintag och IGF-1-nivåer. Men läs noga...Dessa studier tog inte hänsyn till djurprotein VS växtprotein.

Högre nivåer av IGF-1 var bara associerade med djurprotein intag. I själva verket minskade IGF-1 nivåerna av växtproteinet.  Djurprotein skickar en annorlunda signal till vår lever än växtproteinet.  Så även de veganer som åt samma mängd protein som köttätare hade fortfarande lägre nivåer av det cancerframkallande hormonet, IGF-1.

Detta är en annan anledning till att äta en växtbaserad kost. Animaliskt protein ökar IGF-1-nivåerna medans växtprotein konsumtionen har generellt inte samma effekt. Alltså, IGF-1 släpps ut i stora mängder av vår lever när vi konsumerar animaliskt protein

 

Bara några dagar på en helt växtbaserad kost och våra IGF-1-nivåer sjunker tillräckligt lågt för att omvandla cancercell tillväxten

 

Vi vet nu att minskad animalisk konsumtion minskar våra IGF-1-nivåer, men hur mycket växtbaserad kost behöver det vara?

Låt oss titta på IGF-1-nivåer i köttätare, jämfört med vegetarianer och även veganer. Syftet med denna studie var att avgöra om en växtbaserad diet associeras med en lägre nivå av IGF-1 jämfört med en köttätande eller vegansk kost. Och det här är vad de hittade.

Studien visade att endast veganer hade betydligt lägre nivåer av IGF-1.  Endast veganer hade signifikant mer kraft i att binda upp överskott av IGF-1 i sitt blodomlopp.

Så slutsatsen är,  att bara äta vegetariskt tycks inte minska höga halter av hormonet. För att få en betydande minskning av cancerbefrämjande tillväxthormons nivåer, är det uppenbart att man helt och hållet måste eliminera animaliska produkter. 

Läs mer om biverkningar angående mejeriprodukter Del 1 och Del 3

 

 

Referenser:

Allen NE, Appleby PN, Davey GK, Key TJ. Hormones and diet: low insulin-like growth factor-I but normal bioavailable androgens in vegan men. Br J Cancer. 2000 Jul;83(1):95-7.

 

Ngo TH, Barnard RJ, Tymchuk CN, Cohen P, Aronson. Effect of diet and exercise on serum insulin, IGF-I, and IGFBP-1 levels and growth of LNCaP cells in vitro (United States). Cancer Causes Control. 2002 Dec;13(10):929-35.

 

Allen NE, Appleby PN, Davey GK, Kaaks R, Rinaldi S, Key TJ. The Associations of Diet with Serum Insulin-like Growth Factor I and Its Main Binding Proteins in 292 Women Meat-Eaters, Vegetarians, and Vegans. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2002 Nov;11(11):1441-8.

 

Ornish D, Weidner G, Fair WR, Marlin R, Pettengill EB, Raisin CJ, Dunn-Emke S, Crutchfield L, Jacobs FN, Barnard RJ, Aronson WJ, McCormac P, McKnight DJ, Fein JD, Dnistrian AM, Weinstein J, Ngo TH, Mendell NR, Carroll PR. Intensive lifestyle changes may affect the progression of prostate cancer. J Urol. 2005 Sep;174(3):1065-9; discussion 1069-70.

 

Sanningen om mejeriprodukter Del -3, Överaktiverad TOR enzym

Sanningen om mejeriprodukter Del -3, Överaktiverad TOR enzym

Sanningen om mejerivaror - Del 1 -beroende

Sanningen om mejerivaror - Del 1 -beroende