Sanningen om mejeriprodukter Del -3, Överaktiverad TOR enzym

Sanningen om mejeriprodukter Del -3, Överaktiverad TOR enzym

TOR (Targets of Rapamycin), så kallat en enzym som i barndomen har hand om tillväxt, och i vuxen ålder, åldrandet. När vi äter för mycket mat går TOR in och delar våra celler. Celltillväxt på grund av en över aktiverad TOR enzym kan skapa sjukdomar som cancer, speciellt bröstcancer i kvinnor och prostatacancer hos män enligt studier.

Enzymet blir aktiverat av konsumtion av animaliska produkter och speciellt mejeriprodukter. Mjölk naturligt stimulerar  TOR, vilket är bra.... Men vi dricker mjölk från fel art. Ko mjölk är avsedd för kalvar, inte människor. Kalvar växer nästan 40 gånger snabbare än mänskliga spädbarn.  Dessutom har ko mjölk tre gånger mer leucin, vilket är den huvudsakliga stimulansen för TOR, så TOR blir överstimulerad av mejeriprodukter till att dela celler för att växa, växa, växa.... Vi ger väl inte giraff mjölk till hundar? Eller åsne mjölk till katter? Helt onödigt! Och helt onödigt för människor att dricka ko mjölk, ger mer skador än nytta. 

Naturligtvis är mjölk för spädbarn. Och vi bör sluta att dricka mjölk efter barndomen, detta händer naturligt bland alla arter. Att fortsätta dricka mjölk under tonåren och vuxenlivet är inte naturligt och kan ha långsiktiga negativa effekter på människors hälsa. Bara minskning av animaliskt proteinintag kan dämpa den totala TOR-aktiviteten.

överaktiverad TOR- enzym bidrar också till AKNE, fetma och andra sjukdomar

Mejeriprodukter, skräpmat, kött och äggproteiner i västerländska kostvanor, alla konspirerar för att höja aktiviteten hos enzymet TOR, vilket bidrar till akne och fetma. Så, med hjälp av kost för att undertrycka TOR kan det inte bara förbättra akne, men kan även förhindra marschen till mer allvarliga kroniska TOR-driven civilisationssjukdomar.

En växtbaserad kost minskar inte bara TOR aktiveringen, växter ger naturliga växtbaserade hämmare av TOR i tex. broccoli, grönt te, gurkmeja och druvor, men även andra frukter och grönsaker, såsom lök, jordgubbar, blåbär, mango och gurkor.

Läs mer angående biverkningar med mejeriprodukter i Del 1 och Del 2.

 

Referenser:

Fantastiska fördelar med Citronmeliss

Fantastiska fördelar med Citronmeliss

Sanningen om mejerivaror Del 2 -tillväxt hormon

Sanningen om mejerivaror Del 2 -tillväxt hormon