Varför är ägg dåligt för hälsan?

Varför är ägg dåligt för hälsan?

Människan har ätit ägg i många tusen år, speciellt under svåra tider då det inte fanns mycket annat att äta. Idag är det en del av mångas människors dagliga kost. Men frågan är hur bra äggen är för människan? Behöver vi verkligen äta dem?

Här kommer svaret!

Ett ägg om dagen överstiger den dagliga gränsen för kolesterol intag när det gäller risk för hjärt -och kärlsjukdomar. De som konsumerar mängden kolesterol som finns i tex. två ägg eller mer per dag fördubblar risken för sjukhusvistelse eller dödsfall.

  •  Män som äter mindre än ett ägg per dag, har 50%  risk för att utveckla prostatacancer.
  • Män som konsumerar två eller flera ägg per vecka ( i princip ett ägg var tredje dag ) har ca 80% ökad risk att dö av prostatacancer.

Hur kan ett ägg om dagen ha sådan potentiell inverkan på cancer risken? Svaret kan vara kolin, en förening som finns koncentrerad i ägg. Kolinen i ägg, är som karnitinet i rött kött, omvandlas till ett giftigt ämne som kallas trimetylamin av bakterier som existerar i ätarens tarmar. Trimetylamin, som sedan oxiderats i levern, ökar risken för hjärtinfarkt, stroke och för tidig död.

Lider du av sjukdomar som, polycystiskt äggstockssyndrom (PCOS), bröstcancer eller andra cyster och tumörer bör du undvika ägg helt och hållet. Också, om du försöker förhindra cancer eller bekämpar en befintlig cancer, undvik ägg helt.

Ägg orsakar också inflammation och allergier då ägg matar virus, bakterier, jäst, mögel och candida. Många tror att ett högt protein innehåll som ägg är bra emot bakterier, jäst mm. Men det är helt fel.  Det är helt enkelt en myt. Det är tvärtom! Studier visar att ägg är föda för bakterier och virus!

Jag vet hur populära ägg är och dom flesta tror att ägg är hälsosamma men tänk igen...

 

Ta hand om er!

Vänligen

Rebecca Johansson  

FÖR MER INFORMATION OCH FORSKNINGS STUDIER LÄS VIDARE:

Referenser:

https://nutritionfacts.org/video/eggs-and-choline-something-fishy/

https://nutritionfacts.org/video/eggs-and-cholesterol-patently-false-and-misleading-claims/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5387362/

https://nutritionfacts.org/video/egg-industry-blind-spot/

https://nutritionfacts.org/video/eggs-and-diabetes/

https://nutritionfacts.org/video/eggs-choline-and-cancer/

Denna ört kan vara en stor fördel emot PMS besvär

Denna ört kan vara en stor fördel emot PMS besvär

Kan vi äta för mycket frukt?

Kan vi äta för mycket frukt?