Hur blir man av med parasiter?

Hur blir man av med parasiter?

upload.png

 

DU HAR FÖRMODLIGEN PARASITER! - HUR MAN GÖR EN PARASIT RENSNING

Parasiter är inget du vill veta att du har, men tyvärr har de flesta parasiter i sig. Man behöver inte ha rest till tropikerna för att få parasiter. De är mycket mer vanligare än vad vi tror och upp till en tredjedel av befolkningen i USA har parasiter och ca 70% runt i världen.  Många gånger är de oskadliga men andra gånger kan de skapa en hel del problem. Problem som du trodde var något annat. Mer om symtom senare.

I dagens samhälle då vi är faktiskt alldeles för rena och sterila med hand sanitizer, anitbakteriell tvål, reningsprodukter mm. har medfört ett försämrat immunförsvar. Många sjukdomar som astma, hay fever, eksem, vissa allergier, multiple sclerosis (MS) bara ökar. Barn och vuxna som är alldeles för rena kan inte bygga upp ett motstånd mot parasiter som i sin tur kan leda till vissa sjukdomar. Immunförsvaret är updelat i två delar och den del av immunförsvaret som har hand om parasiter är också den del som orsakar astma, säsongs allergi, crohns sjukdom och andra autoimmune sjukdomar. Ditt immunförsvar behöver helt enkelt lite skit för att kunna kämpa mot parasiter och andra sjukdomar och en bättre kost hållning.

Våran tunntarm är ca 6 m lång och dess uppgift är att absorbera  näringsämnen från vad vi äter och dricker. Tjocktarmen är ca 1.5 m lång och absorberar vatten från avfall och skapar avföring. Tunntarmen och tjocktarmen tillsammans är en 7.5 m lång tarm och med rätt kost med mycket frukt och grönsaker som håller igång tarmen efter varje måltid, bör vi gå på toaletten minst 3 gånger per dagen. Om inte blir tarmen trög. Med en dålig kost tex om maten vi äter inte bryts ned ordentligt, socker börjar jäsa och protein putrefies eller ruttnar, vilket sedan absorberas i levern som gifter inom tunn- och tjocktarmen. Detta är en vanlig bidragande orsak till ohälsa som kan ge symtom som huvudvärk, trötthet, uppsvälld, ångest, magvärk, ledvärk, akne och andra infektioner.

Din mage är ditt ¨kraft hus¨. Du kan inte ha en komplett hälsa om inte din tarm fungerar som den ska. Om din matsmältning och upptagandet av näringsämnen inte fungerar och din avföring inte rör sig obehindrat i din tarm hindrar det andra celler att fungera optimalt. Då har du en stor risk att utveckla vissa sjukdomar och parasiter.

Den vanliga kosten idag förstör våran tarm och hälsa. De flesta animaliska produkter försvagar och inflammerar vår tarm och skapar slem. Dessutom, mejeriprodukter skapar lim i tarmen som sätter sig på tarm väggen och skapar problem. Detta slem (mucoid plack) är svårt att bajsa ut och kan sitta på tarm väggarna i flera år, och den förhindrar upptagandet av näringsämnen och en grogrund för bakterier och parasiter. Det är viktigare än någonsin att hålla tarm kanalen ren. Du vill inte att något ska förhindra ditt upptagande av näringsämnen eftersom hela din kropp är beroende av din tarm. Och du vill inte lämna en miljö som parasiter livnär sig på!

Det är tre typer av parasiter som kan infektera människans matsmältningssystem; bandmaskar, rundmaskar (nematoder) and protozoer. De kan vara i olika storlekar , allt från mikroskopisk till flera decimeter lång. De kan stanna i tarmarna eller orsaka problem vid andra organ.

De mest vanliga symtomen för parasiter är:

·         Magont och uppsvälld mage

·         Diaree

·         Dysenteri (rödsot)

·         Utmattning

·         Gasig

·         Illamående eller kräkningar

·         Bajsar ut maskar

·         Utslag eller klåda runt ändtarmen

·         Minskad vikt

·         Ögoninflammation (konjunktivit och retinitis)

·         Nässelutslag (urtikaria)

·         Hud problem

·         IBS

·         Akne

Om du tror att du har en parasit och vill testa dig, se till att din avföring skickas till ett seriöst labb som har en bra meritlista av att hitta parasiter. Om det första testet inte visade parasiter, se till att få ett andra omdöme. Jag gjorde ett parasit test av min avföring hos en VANLIG läkare och det visade ingenting. Men sen gjorde jag en parasit detox med örter och lavemang varje dag i en månad och jag fick ut en hel del parasiter! Lever maskar och pinworms. Dessutom så fick Calvin min fästman ut parasiter när han gjorde sin första lavemang. Mer om det lavemanget i tidigare blogg artiklar under Kaffe lavemang.

Jag gjorde min parasit rengöring då jag ville se om jag hade några parasiter och dessutom försökte jag hitta anledningen till min vuxen akne. En parasit detox är väldigt enkel med vissa örter som söver parasiterna och dödar äggen som sedan med lavemang sköljs ut.

De rekommenderade örterna för att avlägsna parasiter:

Svart valnöt-  Är en anti-parasit, anti-bakteriell, anti-virus och anti-svamp botemedel. Denna ört dödar vuxna stadier av parasiter.

Malört- Känd för sina bakteriedödande egenskaper och  är bra för matsmältningen. Den ökar surheten i magen och produktionen av galla. Denna ört dödar larvstadierna av parasiterna. Men överdosera inte då örten kan ge sömn svårigheter och problem med andra organ.

Nejlika- Svampdödande och har antiinflammatoriska egenskaper. Dessutom är den smärt lindrande. Denna ört avlägsnar parasitäggen.

Hur går en parasit detox till?

Jag rekommenderar starkt att göra parasit detoxen i en månad med 1-2 veckas uppehåll. Med hjälp av örterna ovan  fick jag ut mer parasiter än vad jag trodde jag hade! Också kombinera detoxen med psyllium husk  (måste vara ekologisk) dagligen för att verkligen hjälpa till att rensa tarmen. Psyllium husk ger volym till avföringen och avlägsnar gammal avföring som kan vara kvar på tarm väggarna. Dessutom, gör en lavemang varje dag, föredrar på morgonen innan frukost. Mer om lavemang här.

 • Följ anvisningarna på burken.

 • Ta inte örterna och psyllium på samma gång!!! Vänta I minst 1-2 timmar emellan.

 • Under tiden bör du ta ett tillskott av probiotic (goda bakterier) också, speciellt om du gör lavemang. Ta dem efter lavemanget.

 • Du MÅSTE dricka mycket vatten under denna detox!

Lyssna på din kropp angående doseringen. Doseringen av örterna är olika bland oss. Jag var uppe i mer örter än vad förpackningen rekommenderade den sista veckan för att jag kände att min kropp kunde hantera det. Men kanske inte din!

Normalt kan man känna lite huvudvärk, snurrig känsla och trötthet när man börjar med örterna, men det är parasiterna som dör av och de ger med sig en gas av ammoniak när de dör. Det är en anledning till att göra lavemang under detoxen så att du gör dig av med ammoniaken och de döda parasiterna så fort som möjligt.

Du känner av det när du har passerat parasiterna, som ett slags gift du har eliminerat. Många får bättre hy, sover bättre, candida problem försvinner då örterna också dödar dessa.

Lavemang

Under denna detox tid rekommenderar jag starkt att göra lavemang också. Mer om kaffe lavemang i tidigare blogg, men du behöver inte göra med kaffe. Kan göras enbart med varmt vatten också eller med några droppar av parasit örterna. Jag rekommenderar att göra lavemanget minst varannan dag före frukost. Parasiterna kommer inte ut krälandes och de kommer inte ut ensamt. Utan de är i din avföring. Du kanske kommer att se vissa delar av parasiten sticka ut från avföringen. Min första vecka fick jag ut väldigt många lever flukes. De ser ut som tomatskal. Också kom det ut en lång svart parasit, pinworm. Jag kunde se mina parasiter efersom jag gjorde lavemanget i badrummet och bajsade ut det i badkaret. På det viset kunde jag bryta upp avföringen och undersöka efter parasiter. Låter äckligt, men det hjälpte.

Jag rekommenderar att göra en parasit detox 1-2 gånger om året.

Under denna detox tid är det bra att äta mat som eliminerar parasiter. Denna föda är alltid bra för att förhindra att parasiter bosätter sig i dig.

Föda och tips som är bra emot parasiter:

 • Ät ekologiskt och undvik kemikalier för ett starkare immunförsvar som förhindrar att parasiter sätter sig.

 • Parasiter tycker om sött. Så undvik socker men inte frukt! Ät mycket frukt, parasiter hatar frukt :)

 • Ta hand om dina goda bakterier i magen genom att undvika antibiotika och mat som innehåller antibiotika (animaliska produkter) och andra mediciner. Antiobiotika och andra mediciner ändrar PH balansen i kroppen och ger en miljö som parasiter uppskattar. Mer om goda bakterier i tidigare blogg post.

 • Ät en kost på mycket fiber och ta en daglig dos av psyllium husk (minst 1 msk). Psyllium renar tarmen och avlägsnar parasit ägg som försöker att göra din tarm till ett boende,

 • Ät mat som innehåller mycket A-vitamin som morot, apelsiner och söt potatis. Dessutom vitlök. Dessa kan förhindra parasit larven att fästa sig.

 • Parasiter kan överföras från dina husdjur, så de till att de kollas ofta för parasiter och att deras avföring tas bort.

 • Tvätta händerna med vanlig tvål, inte alkohol. Tvätta frukt och grönsaker varsamt och filtrera ditt dricks vatten.

 • Ät inte rå och dåligt tillagat kött. Fundera på veganism för din och planetens hälsa.

 • Drick mycket vatten för att rensa ut gifter.

 

Har du några frågor finns jag här.

Rebecca

Kan vi äta för mycket frukt?

Kan vi äta för mycket frukt?

Fördelar med gurkmeja! och recept på den godaste gurkmeja latte

Fördelar med gurkmeja! och recept på den godaste gurkmeja latte