Fördelar med gurkmeja! och recept på den godaste gurkmeja latte

Fördelar med gurkmeja! och recept på den godaste gurkmeja latte

Känner du dig sjuk eller känner att en förkylning är på väg? Kanske bör du göra gurkmeja pasta som du kan tillsätta i din varma veganska mjölk. Vissa människor tycker om att njuta av denna gyllene mjölk innan läggdags eller det första du gör på morgonen. Eller vad jag gjorde i dag, jag drack det som en ersättning för kaffe.

Denna blandning av värmande färger från gurkmeja, kanel, ingefära, och muskot har visat sig ha fantastiska egenskaper. Gurkmeja själv har varit känt för sina medicinska egenskaper i århundraden.

Fördelar med Gurkmeja:

I Indien kallas gurkmeja för "livets krydda" och jag håller med på grund av dess effekter på kroppen. Curcumin är en bioaktiv ingrediens i gurkmeja som har visat i studier för att främja hälsa och skydda oss från olika sjukdomar. Curcumin har förmågan att förstöra cancer celler och att hjälpa friska celler fungera bättre. Andra hälsoeffekter av curcumin är:

Dämpa diabetes 2 symptom

Dämpa Alzheimers symptom

Dämpa tumörbildning

Förbättra sårläkning

Skydda mot lever skador

Öka gallsekretion

Stödja sunda kolesterolnivåer

Svartpeppar har visats i studier för att förstärka absorptionen av curcumin av kroppen upp till 2000%. Så när du använder gurkmeja i din mat, tillsätt svartpeppar!

Ett bra sätt att njuta av gurkmeja är att dricka gyllene mjölk. Jag är inte ett stort fan av smaken av gurkmeja, men i denna dryck är den häpnadsväckande. Receptet kommer att ge dig en tjock pasta du kan tillsätta idin veganska mjölk. Pastan kan förvaras i kylskåp i en vecka eller i frysen under längre tid.

1 1/3 dl vatten

1 dl gurkmeja pulver

En tummes storlek färsk ingefära (riven)

1 msk ceylon kanel

1 tsk svartpeppar

1/2 tsk muskot

4 urkärnade dadlar

1 msk lönnsirap 

Blanda alla ingredienser i matberedaren. Värm (inte hetta) upp ett glas vegansk mjölk (jag använde hemlagad mandelmjölk) och tillsätt ca 1 msk av pastan under omrörning.

Njut :)

Hur blir man av med parasiter?

Hur blir man av med parasiter?

Den bästa DIY deodoranten

Den bästa DIY deodoranten