Den bästa DIY deodoranten

Den bästa DIY deodoranten

DEN BÄSTA DIY DEODORANTEN

Detta deodorant recept fick jag av en kund. Det första jag tänkte på hur enkelt det lät, för enkelt för att fungera. Men jag hade dessa ingredienser hemma och eftersom jag  bara vill ha ingredienser man kan äta på min hy så var jag tvungen att testa. Denna deodorant innehåller bara 3 ingredienser, super enkelt att göra. Bara mixa ihop ingredienserna och ta en klick och smeta ut under armen. Detta recept lämpar sig inte för dig som fortfarande vill ha en deo i en rulle och rulla innehållet under armen. Du får använda fingrarna. Bara 3 ingredienser, och huvudsakligen bikarbonat.

Bikarbonat

Bikarbonat är 100% sodium bikarbonat och oftast används det till bakning. Men redan på 1930 talet var bikarbonat beprövad medicinskt medel. Bikarbonat är väldigt billigt och är utmärkt för en mängd olika områden: 

  • Deodorant- Om du vill undvika olika giftiga tillsatser som parabener och aluminium så rekommenderar jag starkt att använda bikarbonat under armen. Recept nedanför. 

  • Insektsbett- Blanda bikarbonat och vatten och applicera på insektsbettet för att lindra klåda. Bikarbonat hjälper till att lindra mindre hudirritation och klåda genom att neutralisera toxiner och irritation på huden.  

  • Halsbränna och matsmältningsbesvär-  Bikarbonat fungerar genom att neutralisera magsyran, vilket hjälper till att lindra halsbränna, matsmältningsbesvär och till och med magsår. Dosering är vanligen ½ tesked helt upplöst i ett halvt glas vatten, tas varannan timme. Ta inte detta mer än 7 gånger om dagen. Detta bör inte göras ofta då det kan orsaka allvarlig elektrolyt och syra obalans i kroppen.  

  • Solbränna- Tillsätt 1 dl bikarbonat i ljummet badvatten och sitt sedan i detta bad för en skön lättnad av brännan. När du är klar, låt din hud lufttorka, istället för att torka bort överskott av bikarbonat.  

  • Tandkräm- Bikarbonat har en mild  renande effekt som hjälper till att ta bort plack och rengör tänderna. Bikarbonat är också antibakteriell och dödar vissa bakterier. För bästa resultat använd en blandning av 6 tsk bikarbonat till 1 tsk havssalt. Gnugga på tänder och tandkött, spotta ut överskott och skölj munnen efter några minuter. Detta är väldigt effektivt vid dödande av bakterier. Men var försiktig och gör inte detta varje dag då bikarbonat kan vara slipande på emaljen. 

  • Naturlig rengöring-  Bikarbonat är väldigt enkel och billigt verktyg att rengöra ditt hem med! Strö ut lite bakpulver i badkaret och skrubba för att rengöra. Bikarbonat blandat med äppelcider vinäger är utmärkt för att rengöra ditt avlopp. Strö ut bikarbonat i avloppet och sedan häll i äppelcider vinäger. Låt det bubbla för ca 15 min och skölj sedan med varmt vatten. Tillsätt 1 dl bikarbonat i tvättmaskinen för att göra kläder mjuka och vitare.  

  • Naturligt schampoo- Jag tvättar mitt hår med bikarbonat. Jag  tar lite pulver i min hand som jag sedan masserar min hårbotten med och låter sedan vara kvar i några minuter. Sedan sköljer jag ut håret. Som balsam tar jag äppelcider vinäger blandat med vatten som sedan får sitta i några minuter innan jag sköljer. Mitt hår blir så mjukt! 

Så många användningsområden och mer finns det! Så här är receptet till denna underbara deodorant: 

50% kokosolja virgin (kallpressad) 

 50% bikarbonat (aluminiumfri)

Några droppar eterisk olja, jag är en stor förbrukare av lavendel olja

Man skulle kunna tro att pga. deodoranten innehåller olja så blir det fläckar på kläderna. Men det blir det inte! Det torkas upp av huden väldigt snabbt, mycket snabbare än en köpt deodorant som dessutom har tillsatta ämnen du inte borde vara i närheten av. 

Värt att testa!

Fördelar med gurkmeja! och recept på den godaste gurkmeja latte

Fördelar med gurkmeja! och recept på den godaste gurkmeja latte