Vegansk Tikka Misala

Vegansk Tikka Misala

Till utseendet ser denna rätt inte speciell ut. Men i munnen skriker smaklökarna. Iallafall mina! Vi älskar denna rätt. Lätt och snabbt att röra ihop. 

  • 1 msk färsk hackad koriander

  • 1 1/2 tsp spiskummin

  • 1/2 tsk kardemumma

  • 1/2 tsk muskotnöt

  • 1 1/2 tsk paprika pulver

  • 1/2 tsk cayennepeppar (1/4 tsk om du inte tycker om stark mat)

  • 1 msk riven ingefära

  • 1 stor lök, vit eller röd (hackad)

  • 1 tetra pack ekologiska krossade tomater

  • 2 dl vatten

  • 2 dl cashew

  • 1 tsk salt (smaka av)

  • 1 dl färsk koriander

  • 2 dl kikärtor (färdig kokta eller groddade)

Gör så här:

54278628_606662976445291_4469057739439472640_n.jpg
  1. Koka riset.

  2. Hacka löken och stek den i lite vatten.

  3. Tillsätt alla kryddor och stek några minuter. Ställ åt sidan medans du gör såsen.

  4. I en blender, tillsätt krossade tomater, cashew och salt. Kör tills det blir en jämn sås.

  5. Tillsätt såsen i stekpannan med kryddorna. Rör runt. Låt det puttra och tjockna till sig i några minuter. Blir det för tjockt, tillsätt vattnet.

  6. Tillsätt kikärtorna. Rör om.

  7. Servera över Jasmin ris och färsk koriander.

Njut 😊

 

Veganska och gluten fria pepparkakor

Veganska och gluten fria pepparkakor