Örten som håller dig ung!

Detta inlägg innehåller en annonslänk för Clearlife.se

Det finns ett te som jag dricker nästan varje dag och som innehåller några av de mest fantastiska örterna. Alla dessa örter ska jag beskriva om strax. Men, detta te innehåller mest Gynostemma vilket är känd för “långt liv” och det "magiska gräset" på grund av dess många hälsofördelar. Studier avslöjar även att Gynostemma är extremt rikt på saponiner, mer än ginseng.

Vad är saponiner?

Saponiner är en aktiv beståndsdel i många växter. Människor har en lång historia av att använda växter med mycket saponiner eftersom det bildar ett skum i vatten och därför använde vi dem för tvätt av redskap och kläder, än idag. De flesta saponiner använder vi utvärtes, men även vissa invärtes. Vissa saponiner har visat sig vara urindrivande, slemlösande, antimikrobiella, antifungala, hormonbalanserande, kolesterolsänkande, leverskyddande mm. Vissa saponiner har nervstärkande verkan som till exempel lakrits och ginseng.

Bright Green Architectural YouTube Thumbnail (5).png

Mer fördelar med Gynostemma

Anti-åldrande

Kombinationer av föreningar i Gynostemma verkar hindra DNA från att brytas ned för snabbt. Gynostemma har visat sig stoppa och till och med vända processen för nedbrytningen av telomererna. Telomerer är "slutkapslarna" på DNA-strängarna, och den återstående längden på telomerer är en viktig faktor som styr din återstående livslängd. Effekterna som vi kan se av Gynostemma på telomerer gör det till ett av de mest kraftfullaste livslängdsämnena som någonsin upptäckt!

Adaptogen

Även om det också är känt som "fattig mans ginseng", tyder forskning på att Gynostemma faktiskt innehåller över 80 olika saponiner jämfört med de 28 som finns i Ginseng, vilket leder till att den kallas Ginseng på steroider, vilket är de adaptogena effekterna av denna ört. Gynostemma skyddar och förbättrar funktionen hos det centrala nervsystemet och det perifera nervsystemet genom dess antioxidant egenskaper och dess förmåga att reglera kväveoxidproduktion. Kväveoxid skyddar nervceller från skador och celldöd från skador på fria radikaler. Saponinerna i Gynostemma har en reglerande effekt på kroppen och skapar balans i det centrala nervsystemet, immunsystemet, det reproduktiva systemet och det endokrina systemet. Detta ökar kroppens naturliga förmåga att svara på ett brett spektrum av intern och extern stress.

Detta te innehåller även:

Schizandra - är ett exotiskt bär som traditionellt används för att stödja alla system i kroppen. Det är en potent antioxidant och adaptogen.

Goji bär - Känd i Asien som en förstklassig "anti-åldrande ört" är denna lilla frukt en sann superfood mycket rik på antioxidanter och polysackarider.

Astragalus - Som en av de viktigaste örterna inom örtmedicinen är Astragalus högt uppskattad. Den är energi stärkande och blod stärkande enligt kinesisk medicin.

Rysk rot - är även den rik på saponiner precis som ginseng och Gynostemma och är en stark adaptogen.

Luo Han Guo - Denna exotiska frukt har använts i århundraden som en stärkande ört för att stödja lung hälsa. Den innehåller mogroside; en potent immunstödjande glukosid.

Hur dricker man detta te bäst?

processed_20200630_135843.jpg

Spring Dragon te från Dragon Herbs

En tepåse räcker till 3 koppar! det är 20 påsar i denna förpackning och det räcker till 60 koppar. Jag gör en stor “burk” te som jag dricker varje dag. Det tar mig några timmar att dricka detta, men det är lika gott och hälsosamt att dricka kallt.

Du kan köpa teet här.

Varning: Gynostemma har en viss blodförtunnande och immunstärkande effekt och ska därför inte tas regelbundet av de som tar blodförtunnande, immunsuppressiva läkemedel eller om man har en sjukdom med ökad blödningsrisk.

“Detta inlägg innehåller en annonslänk för ClearLife.se"

GRATIS MINIKURS

Har du inte gått min gratis minikurs än så kan du anmäla dig nedan. Den innehåller 3 lektioner om hur du ska tänka för att läka kroppen naturligt.

Anmäl dig gratis här:

GRATIS UTSKICK OM ÖRTER

SOM GYNNAR VISSA KROPPSSYTEM

Utskicket handlar om:

  • Kan vissa läkeväxter vara giftiga? 

  • Läkeväxter som gynnar olika organ.

  • Hur odlar man läkeväxter utan en trädgård?

Anmäl dig gratis här:


“Detta inlägg innehåller en annonslänk för ClearLife.se"


Referenser:

https://www.indigo-herbs.co.uk/natural-health-guide/benefits/gynostemma

https://www.dragonherbs.com/gynostemma.html#:~:text=Gynostemma%20is%20an%20adaptogen%20and,activity%20of%20the%20immune%20system.

http://www.jiaogulan.org/jiaogulan-life-endurance-herb-transform-health-jiaogulan/