C-vitamin för att avgifta din kropp och mycket mer!

Detta inlägg innehåller annonslänkar för clearlife. se och grångva.se

C-vitamin, även känt som askorbinsyra, är ett vattenlösligt vitamin som finns i många typer av frukt och grönsaker. Det fungerar som en antioxidant för att neutralisera fria radikaler och minska risken för inflammation och sjukdom.

Din kropp använder också C-vitamin för att syntetisera viktiga föreningar som kollagen, en typ av strukturellt protein som utgör bindväv och hjälper till vid sårläkning. C-vitamin behövs också för produktion av andra föreningar, såsom L-karnitin och neurotransmittorer.

Det är bra att veta att alla C-vitamin tillskott skapas inte lika! Dessutom visste du att C-vitamin också är ett extremt kraftfullt verktyg mot cancer och hjälper till att avgifta din kropp?

Vitamin C och cancer

Höga mängder C-vitamin har visat sig rikta in sig på och döda cancerceller och stoppa tumörtillväxt och studier visar att det till och med är upp till tio gånger mer effektivt än läkemedel. Cancerceller tål inte C-vitamin! C-vitamin kan hjälpa till att bryta ner tumörer och cystor. C-vitamin hjälper också din kropp att återvinna glutation, som har kraftfulla anti-cancereffekter. Av dessa skäl är det extremt viktigt att ha mycket C-vitamin i ditt liv.

Vitamin C och avgiftning

C-vitamin är också antiinflammatoriskt och rengör lever, blod och lymfsystemet. Vitaminer hjälper din kropp att effektivt ta bort gifter. C-vitamin stärker också binjurarna, reparerar skadade neurotransmittorer och återställer det centrala nervsystemet. Ibland kan det vara svårt för personer med vissa sjukdomar i kroppen att avgifta effektivt, tills kroppen får de rätta förutsättningarna.

Vitamin C och immunförsvaret

Det är ingen hemlighet att C-vitamin stärker ditt immunförsvar. Genom att öka antalet vita blodkroppar (den typ av celler som attackerar virus, bakterier, svamp och andra oönskade mikroorganismer i kroppen) är C-vitamin viktig för ditt immunförsvar. Det finns andra sätt som C-vitamin hjälper till att stödja din kropp, som att minska inflammation. Tänk, om din kropp är mindre inflammerad blir det lättare för dina vita blodkroppar att röra sig genom din kropp och attackera det som orsakar problem!

Vitamin C är absolut nödvändigt regelbundet för att stödja hela kroppen, men vid första tecken på förkylning eller influensa kan det också vara till stor hjälp med C-vitamin chockterapi.

Detta vitala vitamin ökar också leverns immunsystem och används i tusentals kemiska funktioner som levern utför i din kropp. C-vitamin kan hjälpa till vid en trög lever, bryta upp fettceller begravda i levern, stödja återhämtningen av en stressbelastad lever och läka ärrvävnad i leverns kärna. C-vitamin är inte ett tillskott som du behöver ta bara när du är sjuk, det är viktigt för allmän hälsa. Faktum är att många människor omedvetet går runt med C-vitaminbrist, vilket bidrar till uppkomsten av nästan vilken sjukdom som helst.

Hur du får i dig vitamin C med kvalitet

Naturen vet vad den gör. Min första rekommendation är att alltid vända mig till färska livsmedel som jorden har skapat för oss för att stödja din kropp. Tänk på att alla frukter och grönsaker innehåller en viss mängd C-vitamin, så om du fokuserar på att äta så myckt färska livsmedel som möjligt kan det vara till stor hjälp.

Här är några livsmedel som är särskilt höga i vitamin C:

  • Tranbär

  • Jordgubbar

  • Ananas

  • Broccoli

  • Paprika

  • Kiwi

  • Mörkgröna bladgrönsaker

  • Citroner

  • Apelsiner

  • Nypon

Tillskott

Många C vitamin tillskott innehåller MSG och andra ämnen som inte är bra för din kropp. Så det är viktigt att välja ett C vitamin med hög kvalitet.

Jag rekommenderar Ester C eller Micro-C från Vimergy. Dessa kompletterande former av C-vitamin är högkvalitativa former som lätt kan absorberas och användas av din kropp. Du kan börja med att ta den rekommenderade dosen, men jag föreslår att du långsamt arbetar upp till en högre dos.

Ett annat sätt att få in C-vitamin är att använda Amla pulver. Amla-bäret har mycket koncentrerade former av vitamin C och är också rikt på kalcium och järn. Användningen av amla-pulver är vanligt i ayurvedisk medicin. Amla-pulver hjälper till att stärka immunförsvaret och är anti-åldrande. Detta pulver är lätt att tillsätta i en smoothie!

Du kan också använda Camu-camu pulver, som också är rikt på vitamin C. Camu-camu ökar energin och är också bra för tandkött, hud och ögonhälsa. Det är rikt på antioxidanter och fantastiskt för att bekämpa virusinfektioner. Camu-camu används ofta i Sydamerika.

Holistiskt tankesätt (1).png

Om du vill lära dig mer om hur du bygger din motståndskraft mot cancer naturligt, öka ditt immunförsvar eller helt enkelt få tillbaka din hälsa igen rekommenderar jag min 6 veckors kurs “Läk kroppen”.

Du kan få en tjuvtitt på innehållet genom att ta min gratis minikurs på 3 lektioner som handlar om att läka kroppen naturligt med hjälp av kosten.

Referenser:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3614697/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12569111/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16373990/