Lindra smärta naturligt med ingefära

Lindra smärta naturligt med ingefära

upload.jpg

Ingefära är mest känd för att förebygga och lindra illamående och kräkningar, och det finns mängder av studier angående detta. Tex.  bara en 1/2 tsk ingefära i pulver form hjälper mot illamående och kräkningar i tidig graviditet. Men ingefära är också bra för andra smärtor som illamående och kräkningar efter operationen och förebyggande av illamående och kräkningar under HIV-behandling. Även, som ett mirakel mot  kräkningar under kemoterapi.

Denna kunskap kommer från randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerade kliniska studier av ingefära för kemo terapi för bröstcancer vilket lindrade kräkningar i alla faser. Dessutom, i den akuta fasen, inom 24 timmar efter kemo terapin, ingefäran lindrade kräkningen upp till två - tre dagar senare. Och även i vad som kallas förebyggande kräkningar, som inträffar före kemoterapi sessioner hjälper ingefära. Efter några gånger vet kroppen vad som kommer, och börjar kräkas även vid tanken på att kemoterapi närmas sig. Denna förebyggande illamående är något som droger inte kan kontrollera, även de nya smärtstillande läkemedlen som kan kosta 10.000 gånger mer än ingefära.

Menstraution smärtor

När det gäller menstrautions smärtor,  kan ingefära också vara lika effektiv som ibuprofen för att lindra menstruationskramper. Detta har jag testat själv och ingefära hjälper! Jag knaprade då på färsk ingefära. Smärtsamma menstuationsperioder är mycket vanliga och kan ibland orsaka mycket lidande. Här är det en annan artikel om hur ni kan bli av med mensmärtor och annan PMS med hjälp av en annan kraftfull ört.

Fyra randomiserade kontrollerande studier har publicerats på ingefära för menstruationssmärtor och alla fyra visade stor fördel när ingefära togs bara de första dagarna av sin mens period. Doserna varierade från en 1/3  till en 1 tesked om dagen. 

Och som en fördel kan ingefära dramatiskt minska flödet, vilket faktiskt är ett av de vanligaste gynekologiska problemen för unga kvinnor. Det finns pro-inflammatoriska livsmedel som kan bidra till tung menstruationsblödning. Så, hur är det att prova en antiinflammatorisk föda, som ingefära? Tung menstruationsblödning definieras som ca 80 ml. Alla studier på detta började med bara 1/8 tesked ingefära i pulverform, tre gånger om dagen, började dagen före sin mens, och resultatet blev att flödet gick ner till hälften. 

 Atros

Personer med atros bör särskilt väga riskerna med mediciner då de vanliga antiinflammatoriska läkemedlen kan bära allvarliga hjärt-kärl- och gastrointestinala risker.

Till exempel, när forskare körde ner kameror i personer som  knaprar på droger som ibuprofen, fann de nästan att hälften hade stora skador på deras tunntarm. Oftast tas ytterligare ett läkemedel för att motverka biverkningarna av det första läkemedlet. Ibuprofen typ läkemedel minskar magsäckens förmåga att skydda sig från magsyran. 

Men ingefära kan faktiskt förbättra magsäckskyddet. De doser som används för att behandla artros, är det ca en 1/4 till 1/2 tesked om dagen. Ingefära verkar inte bara neutral för magen,  - den kan vara lika smärtstillande som ibuprofen, men utan risk för magsår! 

Vid andra smärtor får ni prova er fram.

Ingefära är antiinflammatorisk och bör ätas ofta! Tillsätt i smoothies om ni har svårt för smaken.

 

Referenser: 

Länkar till studierna

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26177393

2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21514053

4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25298352

5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24390893

6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23853643

7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12576305

8. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24820858

9. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16389016

10. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23657930

 

Har du svårt att få upp "den"

Har du svårt att få upp "den"

Hur läker man sina tänder naturligt?

Hur läker man sina tänder naturligt?