Har du svårt att sluta med kaffe? tillsätt denna dryck istället!

Har du svårt att sluta med kaffe? tillsätt denna dryck istället!

“Detta inlägg innehåller annonslänkar från Clearlife"

Jag tror den största utmaningen för mina klienter är att sluta dricka kaffe och jag vet hur det känns. För mig var det enormt svårt, det är det än idag. Men för att läka kroppen från olika hälsoproblem bör vi inte tillsätta gifter, vilket kaffe är. Läs vidare.

Varför ber jag dem att sluta dricka kaffe?

Koffein ökar stress!

Koffein orsakar en ökning av blodsockret samt frisättningen av adrenalin och kortisol, två stresshormoner i kroppen. Medan dessa känns som ett hjälp för tillfälligt, stör de faktiskt våra kroppars naturlig frisättning av hormoner och verklig energi. I en hälsosam kropp har man naturligt mest energi på morgonen och när dagen fortskrider minskas energin sakta tills solen går ner och det är dags att sova. Koffein stör vår naturliga dags och sömnrytm genom att uppmuntra stora spänningar av stresshormoner som släpps vid olämpliga tider på dagen.
När dessa stresshormoner frisätts för ofta eller i stora doser orsakar det överbelastning av våra binjurar och inflammation i kroppen som leder till hormonella problem, förlust av muskelmassa, minskad bentäthet, nedsatt immunitet och mer. Och inte till hjälp för de som lider av kronisk utmattningssyndrom 


Beroendeframkallande:

Medan koffein kan kännas som ett hjälp och till och med nödvändigt ibland är det ett beroendeframkallande ämne. Varje gång du konsumera kaffe stimulerar det hjärnan att producera dopamin som blockerar adenosinreceptorer. Adenosin gör att vi kan känna oss trötta och förbättra sömnen. Detta dopamin utsläpp förhindrar vår förmåga att producera friska, energigivande neurotransmittorer naturligt, vilket leder till att man vill ha mer och mer koffein.

Hämmar sömn:

Efter att koffein konsumeras cirkulerar det vanligen i blodet i minst 4 timmar. De stresshormoner som koffeinet uppmuntrar hindrar hjärnan från att gå in i en djup sömn. Som tidigare nämnts blockerar koffein också adenosinreceptorer som ger signaler om trötthet. Som vi vet är sömn avgörande för varje läkande resa, så alla ämnen som äventyrar djup vila bör i slutändan undvikas.

Kanske tror du att du redan sover bra, du är inte beroende och känner dig inte stressad. Jag trodde allt detta om mig själv tills jag tog steget och gav upp koffein. Jag var chockad över att se hur mycket bättre jag mådde totalt sett. Min sömn förbättrades, jag kände mig mer fokuserad och började naturligtvis ha högre och mer stabila energinivåer under hela dagen. Om du är på en hälsoresa för att öka energin och  läka din kropp från vissa symtom är att ge upp koffein ett bra steg att börja med!

Kan jag inte dricka Koffeinfritt kaffe istället?

Under produktion av koffeinfritt kaffe tillsätts det andra gifter för att dra ut koffeinet ur kaffe bönan. Dessa är självklart giftiga för dig med.

Drick detta istället

När kaffe suget smyger sig på brukar jag göra denna väldigt goda varma choklad. Nu vet jag vad ni tänker…Rå choklad innehåller också koffein. Det stämmer! jag rekommenderar ingen koffein för dig som lider av utmattning då du behöver läka dina binjurar. Men du kan tillsätta carob istället för rå kakao. Jag tillsätter också medicinal svampar i min choklad, för lite extra boost och näringsämnen. Du kan läsa mer om medicinal svampar här.

Drick denna varma choklad och bara njut när höst vädret sveper in.

Cashew mjölk:

1/2 dl cashew nötter (helst blötlagda i minst 4 h)

4- 4 dadlar

en nypa salt

5 dl vatten

Choklad dryck:

1 1/2 msk rå kakao

1/2 tsk reishi svamp pulver

1/2 tsk chaga svamp pulver (har du svårt för smaken ta mindre)

kanel

äkta vanilj pulver

Gör så här:

Gör först mjölken i din blender, kör alla ingredienser till en “mjölk”. Det brukar ta några minuter i blendern.

Tillsätt mjölken i en kastrull med resten av ingredienserna. Vispa ordentligt så du får upp lite skum ( jag älskar skum :) ) smaka av!

All kärlek till er!!

Veganskt och glutenfritt bröd -majsfri, oljefri, sojafri, jästfri och grynfri

Veganskt och glutenfritt bröd -majsfri, oljefri, sojafri, jästfri och grynfri