Godaste veganska choklad kolan!

Godaste veganska choklad kolan!

 Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Clearlife

När jag var yngre kommer jag ihåg en choklad kola som jag gärna mumsade på. Den kom alltid i genomskinlig plast och den var fyrkantig. Den hade ett syskon i samma format förutom att den var en vanlig ljus kola. Men jag älskade choklad kolan!! Kolan kanske säljs fortfarande, men då jag inte äter dessa kemikalier bomber längre så har jag inte ens kollat efter den.

Men jag bestämde mig för att försöka göra denna kola med mitt "raw food" tänkande. Speciellt när mannen i huset hade investerat i en rå ugn

Jag blev helt tagen! Efter första försöket skrek mina smaklökar, dessa är smakerna och konsistensen som jag så kommer ihåg från barndomen! Jag är ett geni! Ha ha ;)   

upload.jpg

Med bara 3 ingredienser och 8 timmar senare i en rå ugn så föddes dessa söta kola rullar.

De är inte lika tjocka som kolan jag köpte när jag var barn, men konsistensen och smaken är där. Sega och söta med smak av choklad och lite kokos. Man kan säkert göra dessa tjockare, men har inte testat det än. 

Dessa är ingredienserna:

20 dadlar (urkärnade)

1 dl riven kokos

2 msk rå kakao

3 1/2 dl vatten

Havssalt  


Gör så här: 

Kör ingredienserna i din blender eller matberedare i flera minuter. Smeten bör bli len. 

upload.jpg

Placera ut smeten på bakplåtspapper på gallret (Eller vad din tork ugn har) och torka dessa i minst 8 timmar.  

När godiset är färdigt efter ca 8 timmar tar du ut kolan och låt den svalna innan du rullar den (om det är rullar du vill ha).

Förvara kolan i kylskåpet och ta dig en rulle när suget kryper in 🤪 

Mums! 


Vegansk och gluten fri lasagna

Vegansk och gluten fri lasagna

Rå pasta sås

Rå pasta sås